Slaapproblemen

Iedereen slaapt wel eens een nacht slecht. Dit kan verschillende oorzaken hebben, soms is er niet eens een aanwijsbare reden. Een warme zomernacht of een enorme onweersbui of storm kunnen je gemakkelijk uit je slaap houden. Maar als niet kunnen slapen vaker voorkomt en het je dagelijks leven negatief beïnvloedt dan wordt het natuurlijk een ander verhaal. Als je niet meer goed kunt functioneren vanwege slapeloosheid is het zaak om de oorzaak te achterhalen en aan te pakken.

Als je door slecht slapen oververmoeid raakt kan dit immers leiden tot ongelukken in het verkeer of fouten met verstrekkende gevolgen op je werk. Laat het zo ver niet komen en onderneem actie als niet kunnen slapen een groot probleem voor je dreigt te worden.

Waarom slapen we soms slecht?

Slecht slapen kan verschillende oorzaken hebben. Zorgen over bepaalde zaken zoals het behoud van je werk, financiële problemen of een crisis in je relatie kunnen ervoor zorgen dat je nachten wakker ligt. Ook angst kan een rol spelen. Ben je bang voor een ernstige ziekte, word je bedreigd of zijn er andere redenen waardoor je de slaap niet kunt vatten? Dit kan enorme gevolgen hebben voor je dagelijks leven.

Wat kun je doen als er geen lichamelijke oorzaak is?

Niet kunnen slapen heeft vaak een psychische oorzaak. Het komt niet zo vaak voor dat slapeloosheid een puur lichamelijke reden heeft. Als je al langer niet goed slaapt dan leidt dat vaak tot problemen overdag. Je bent oververmoeid, kunt je niet op je werk of studie concentreren en misschien zit je overdag zelfs te knikkebollen terwijl je je aandacht bij je werk moet houden. Soms kan slapeloosheid mensen tot wanhoop drijven.

Pak het probleem van niet kunnen slapen bij de bron aan

Niet kunnen slapen is heel vervelend en kan je leven beheersen. Als dat bij jou het geval is, onderneem dan actie voordat je er aan onderdoor gaat. Neem contact met mij op. Samen gaan we in gesprek om te proberen erachter te komen wat de oorzaak is dat je slecht slaapt. En natuurlijk proberen we er samen voor te zorgen dat je snel weer van een gezonde nachtrust kunt genieten.