Relatietherapie Wageningen

Bij relatietherapie Wageningen weten we dat een liefdevolle relatie kan je zoveel goeds bieden. De verbondenheid, een sterk gevoel van veiligheid, de geborgenheid die het met zich meebrengt, maar ook dat heerlijke gevoel geliefd te zijn en zo goed bij iemand te horen. Het gevoel dat jullie samen de hele wereld aankunnen, wat er ook gebeurt. Hoe fijn het ook is om in een liefdesrelatie te zitten, soms gebeuren er dingen die ervoor zorgen dat de eens zo vertrouwde verbondenheid ver te zoeken is.

Dit kan worden veroorzaakt door uiteenlopende factoren. Irritaties en ruzies ontstaan soms door wederzijds onbegrip of doordat jij en je partner bepaalde zaken anders interpreteren. Misschien hebben jullie te weinig tijd voor elkaar of wordt er onvoldoende tijd in elkaar geïnvesteerd, al dan niet bewust.

Verbondenheid terugvinden

Voorkom dat jullie verder uit elkaar groeien en start met relatietherapie Wageningen. Goede communicatie is absoluut onmisbaar in een intiem samenzijn. Als relatietherapeut help ik jullie om de wederzijdse verlangens naar elkaar uit te spreken en echt zonder oordeel naar elkaar te luisteren. Het is belangrijk dat jij en je partner grenzen aan elkaar aangeven. Het kan spannend zijn om kenbaar te maken wat je wel en juist niet prettig vindt.

Toch is dit belangrijk om misverstanden voor te zijn en veranderingen aan te brengen. Ik help jullie op een deskundige en betrokken manier om de verbondenheid weer te voelen en als gelukkig stel verder te gaan.

Openheid en erkenning

Een valkuil in een relatie zijn de zogeheten ”blind spots”. Dit zijn onderwerpen die jullie niet meer bespreken, terwijl ze wel belangrijk zijn. Dat dit niet meer ter sprake komt, is vaak doordat je denkt te weten hoe de ander hierop zal reageren. Misschien heb je het gevoel dat het toch geen zin heeft om dit nog een keer aan te kaarten.

Hierdoor gaat het een eigen leven leiden met alle gevolgen van dien. Onderdrukken wat belangrijk is om te bespreken, zorgt na verloop van tijd onherroepelijk tot een uitbarsting. Wees dit vanaf nu voor en laat relatietherapie Wageningen jullie helpen om hierin veranderingen aan te brengen.

Seksualiteit

Het meest intieme binnen een liefdesrelatie is de seksualiteit. In het prille samenzijn gaat alles bijna als vanzelf. Jullie vinden alles fantastisch aan elkaar en de verliefdheid zorgt dat jullie seksleven probleemloos verloopt. Toch kan elke relatie op een gegeven moment op een punt komen waarop het allemaal niet meer zo eenvoudig is. Misschien ligt jullie behoefte aan intiem contact ver uit elkaar, is er een derde persoon in jullie relatie geslopen en ontbreekt het daardoor aan vertrouwen. Niet van de ander weten hoe die het seksleven graag ziet, kan het lastig maken om aan behoeften te voldoen.

Omgaan met gevoel en emotie

Goed in je vel zitten en daarmee gelukkig zijn in je relatie zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. De impact van ziekte en de daarmee gepaarde zorg, trekt vaak een zware wissel op jullie samenzijn. Ook hier is het sleutelwoord communicatie. Wanneer een liefdesrelatie door omstandigheden verandert in een zorgrelatie is het belangrijk om uit te spreken wat dit met jullie doet en hoe jullie je hier allebei bij voelen. Voorkom scheefgroei van jullie relatie en spreek bij mij uit wat jij en je partner van elkaar nodig hebben. Door van elkaar te weten wat de ander nodig heeft om gelukkig te zijn, is er heel veel mogelijk.

Trauma en relatie

Zo hecht als jullie zijn, is het meemaken van een trauma of psychische aandoening soms van grote invloed op jullie als stel. Deze externe factor bepaalt bij degene die met de aandoening te kampen heeft de manier van reageren. Onverwachte uitbarstingen kunnen jou als partner echt van je stuk brengen. Bij heftige voorvallen kan het nodig zijn dat degene die dit heeft meegemaakt persoonlijke therapie nodig heeft voor het trauma of de psychische aandoening.

Schakel mij als deskundige relatietherapeut in als ”buitenstaander” met een neutrale blik. Dit betekent niet dat ik niet betrokken ben, in tegendeel. Wat het wel wil zeggen, is dat ik vrij van emoties naar jullie tweeën en jullie omgang met elkaar kan kijken. Dit geeft mij de mogelijkheid om jullie op een menselijke en betrokken manier een passende oplossing te bieden.

Neem contact met mij op

Graag ben ik de persoon die jullie het zetje in de goede richting geeft met relatietherapie Wageningen om de verbinding in jullie relatie te herstellen. We doen dit in een sessie van ongeveer 1,5 uur. Hoeveel sessies jullie nodig hebben, zal duidelijk worden tijdens ons persoonlijke contact. Zolang jullie beiden gemotiveerd zijn om aan jullie relatie te werken, is er echt heel veel mogelijk.